Οικιακά φωτοβολταϊκά: εξαιρούνται από εισφορά-αναστολή αδειοδότησης

Την εξαίρεση των φωτοβολταϊκών σε στέγεςαπό την έκτακτη εισφορά, αλλά και από την αναστολή της διαδικασίας αδειοδότησης φέρεται να επιλέγει το ΥΠΕΚΑ σε αντίθεση με τις πληροφορίες που διέρρευσαν τις προηγούμενες ημέρες.

Όπως μεταδίδει το energypress, κύκλοι του ΥΠΕΚΑ αποδίδουν τις διαρροές περί έκτακτης εισφοράς και στα οικιακά φωτοβολταϊκά  σε εκπροσώπους συνδέσμων του κλάδου των φωτοβολταϊκών, που διαφωνούσαν με την εξαίρεση των οικιακών φ/β από το μέτρο με το σκεπτικό ότι δεν επιβαρυνθούν μόνο οι επενδυτές από το βάρος κάλυψης του ελλείμματος του ΛΑΓΗΕ.

Πράγματι, ο ΣΠΕΦ σε πρόσφατη τοποθέτησή του αναφέρει πως “προκαλεί απορία το γεγονός της συνεχιζόμενης απαλλαγής των οικιακών Φ/Β συστημάτων από την εισφορά, παρότι για το 2013 και μαζί με όσα νέα θα ενταχθούν στο υπόλοιπο του έτους, θα αντλήσουν περί τα 300 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την εκτίμηση του ΛΑΓΗΕ, δηλαδή περίπου το 25 % των οικονομικών πόρων που θα διοχετευθούν στα Φ/Β”.

“Αυτό σε συνδυασμό και με την πλήρη απαλλαγή τους από φόρους εισοδήματος, ασφαλιστικές εισφορές και λοιπά εταιρικά χαράτσια, σε μία εποχή κατά τα λοιπά βαρύτατης υπερφορολόγησης έως και πτώχευσης των επιχειρήσεων, προκαλεί εύλογα αντανακλαστικά” επισημαίνει ο σύνδεσμος που εκπροσωποί τους επενδυτές-παραγωγούς ενέργειας από φωτοβολταϊκά.

Ο συνολικός ετήσιος τζίρος από οικιακά φωτοβολταϊκά ανέρχεται σε περίπου 300 εκατ. ευρώ και δεν υπόκειται σε φορολογία με αποτέλεσμα ο κλάδος να γνωρίσει σημαντική άνοδο το 2012 με συνολική ισχύ που πλησιάζει τα 300 Μεγαβάτ.

econews

endergy
Η πορεία της endergy ξεκινά στο εργαστήριο Αεροδυναμικής του Ε.Μ.Π. (www.ntua.gr) το 1997 κατά την διάρκεια προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών των στελεχών της στον τομέα της αιολικής ενέργειας.
Η συνέχεια περιλαμβάνει δραστηριοποίηση στην σχεδίαση και ανάπτυξη αιολικών πάρκων καθώς και στην αεροδυναμική ανάλυση και σχεδίαση ανεμογεννητριών.

Δηλώστε ενδιαφέρον

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

News, Articles, Νέα, Φωτοβολταϊκά, Αυτόνομα Φωτοβολταϊκά Συστήματα, Εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών, Εταιρίες Φωτοβολταϊκών, Mετατροπείς (inverters) Φωτοβολταϊκών, Βάσεις στήριξης Φωτοβολταϊκών
eXTReMe Tracker