Φωτοβολταϊκά: εκτοξεύτηκαν τον Μάρτιο – Στα 1.862,50 MW η συνολική ισχύς

Iσχύς 247,40 MW από φωτοβολταϊκά προστέθηκε στο σύστημα τον Μάρτιο, ανεβάζοντας στα 1.862,50 MW τη συνολική φωτοβολταϊκή ισχύ σε λειτουργία στο διασυνδεδεμένο σύστημα και πάνω από τα 2.000 MW, αν συνυπολογιστούν τα φωτοβολταϊκά στις στέγες.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει η imerisia.gr, από τον Μάρτιο θα περιοριστεί η αλματώδης  ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών, λόγω των ρυθμίσεων για τους όρους σύνδεσης που τέθηκαν σε ισχύ τον προηγούμενο μήνα αλλά και λόγω των υψηλών εισφορών που προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ.

Στο μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι το μέτρο της έκτακτης εισφοράς θα επιβληθεί και στα οικιακά φωτοβολταϊκά.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσίευσε ο Λειτουργός της Αγοράς Ηλεκτρισμού (ΛΑΓΗΕ), η συνολική ισχύς των φωτοβολταϊκών στις στέγες, στο διασυνδεδεμένο και το μη συνδεδεμένο σύστημα, έχει φθάσει στα 340,70 MW, από 328,95 MW τον Φεβρουάριο και 316,36MW τον Ιανουάριο.

Η ισχύς στα φωτοβολταϊκά πάρκα του διασυνδεδεμένου συστήματος έχει φθάσει στα 1.862,50 MW, από 1.615,10 MW τον Φεβρουάριο και 1.403,74 MW τον Ιανουάριο.

Ωστόσο, τον Μάρτιο οι νέες συμβολαιοποιήσεις φωτοβολταϊκών περιορίστηκαν στο ελάχιστο, αφού στο σύνολό της η συμβολαιοποιημένη ισχύς στα τέλη του προηγούμενου μήνα ήταν 3.027 MW, έναντι 3.022 MW τον Φεβρουάριο και 2. 990 MW τον Ιανουάριο.

endergy
Η πορεία της endergy ξεκινά στο εργαστήριο Αεροδυναμικής του Ε.Μ.Π. (www.ntua.gr) το 1997 κατά την διάρκεια προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών των στελεχών της στον τομέα της αιολικής ενέργειας.
Η συνέχεια περιλαμβάνει δραστηριοποίηση στην σχεδίαση και ανάπτυξη αιολικών πάρκων καθώς και στην αεροδυναμική ανάλυση και σχεδίαση ανεμογεννητριών.

Δηλώστε ενδιαφέρον

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

News, Articles, Νέα, Φωτοβολταϊκά, Αυτόνομα Φωτοβολταϊκά Συστήματα, Εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών, Εταιρίες Φωτοβολταϊκών, Mετατροπείς (inverters) Φωτοβολταϊκών, Βάσεις στήριξης Φωτοβολταϊκών
eXTReMe Tracker