Νέο ρεκόρ Φωτοβολταϊκής απόδοσης από τη Sharp

H sharp σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι επιστήμονες για λογαριασμό της ανέπτυξαν ηλιακή κυψέλη η οποία επιτυγχάνει την μεγαλύτερη απόδοση που έχει καταγραφεί έως τώρα, 44,4%.

Πρίν ένα χρόνο ο ιαπωνικός όμιλος είχε ανακοινώσει την επίτευξη απόδοσης 43,5% χάρη σε ένα προηγμένο σύστημα με άξονα, έναν συγκεντρωτικό φακό ο οποίος στέλνει το ηλιακό φως πάνω στις κυψέλες παράγοντας περισσότερο ηλεκτρικό ρεύμα. Οι επιστήμονες κατάφεραν να αυξήσουν επιπλέον το παραπάνω ποσοστό απόδοσης χρισημοποιώντας κυψέλη τριπλής στρώσης με μέγεθος μόνο 4χ4 χιλιοστά. Η sharp αναφέρει ότι λόγου του υψηλού ποσοστού απόδοσης, κυψέλες τέτοιου είδους χρησιμοποιούνται σε δορυφόρους, ωστόσο η εταιρεία θα προσπαθήσει να εκμεταλευτεί τις συγκεκριμένη τεχνολογία και σε επίγειες εφαρμογές.

endergy
Η πορεία της endergy ξεκινά στο εργαστήριο Αεροδυναμικής του Ε.Μ.Π. (www.ntua.gr) το 1997 κατά την διάρκεια προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών των στελεχών της στον τομέα της αιολικής ενέργειας.
Η συνέχεια περιλαμβάνει δραστηριοποίηση στην σχεδίαση και ανάπτυξη αιολικών πάρκων καθώς και στην αεροδυναμική ανάλυση και σχεδίαση ανεμογεννητριών.

Δηλώστε ενδιαφέρον

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

News, Articles, Νέα, Φωτοβολταϊκά, Αυτόνομα Φωτοβολταϊκά Συστήματα, Εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών, Εταιρίες Φωτοβολταϊκών, Mετατροπείς (inverters) Φωτοβολταϊκών, Βάσεις στήριξης Φωτοβολταϊκών
eXTReMe Tracker